Парафія свв. Володимира і Ольги УГКЦ


Парафія свв. Володимира і Ольги УГКЦ


Митрополит Львівський Ігор відвідав парафію святих Володимира і Ольги з нагоди Престольного празнику

Митрополит Львівський Ігор відвідав парафію святих Володимира і Ольги з нагоди Престольного празнику

24 липня 2022 року Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор з нагоди святкування храмового празника відвідав парафію святих Володимира і Ольги Франківського деканату (м. Львів, вул. Симоненка, 5а).

У співслужінні сотрудників парафії та запрошеного духовенства Митрополит звершив Архиєрейську Божественну Літургію. В часі Літургії також відбулося урочисте Причастя маленьких парафіян храму святих Володимира і Ольги.

Звертаючись у слові проповіді до євангельського уривка шостої неділі по зісланні Святого Духа, Архиєрей зауважив: книжники, що були свідками чудесного оздоровлення паралізованого, не змогли усвідомити і прийняти божественної сутності Христа, навіть побачивиши на власні очі неможливе зцілення:«Милосердя Боже не має меж, межі існують у грішників, які не довіряють або обмежують у собі Господнє милосердя!

 Господь показав свою силу та владу: і гріхи відпускати, і з недуги, навіть важкої, визволяти. Для стародавніх існувало переконання, що усяка недуга є наслідком гріха, тому хворий не міг встати ніколи, коли б не було йому прощено гріхів. А гріхи відпускає лиш Бог; прочитавши мислі книжників, Спаситель показав, що Він Бог, який гріхи відпустив і хворого підняв словом на прості ноги. Книжникам залишився єдиний вибір: прийняти Ісуса за Бога й вірити Йому як Богові! Але вони не зуміли перейняти такого акту, як це зробили ті, що принесли слабого до Христа».

Особливу увагу проповідник звернув на постаті святих Володимира й Ольги, київських князя та княгині, завдяки яким Русі було передано скарб Христової віри. «Влада, достатки, авторитет, уся пишність життя та розкоші не задовольняли спраги їхніх душ, бо творець душі – Господь, тому вона тяжіє своєю спрямованістю до Нього. Ці мудрі та харизматичні особи шукали великого й знайшли Бога!.. Пишність та влада понизилися у їхніх очах, а життя з Творцем та в Господі набирало правдивої ваги» – наголосив Митрополит, закликаючи, як святі правителі, мати щиру, не фальшиву, віру і довіряти Богові в часі лихоліття війни.